Sera Taban Örtüsü

 

Peyzaj ve tarım alanında kullanılan taban örtüleri, kullanım alanına ihtiyaçları karşılamaktadır. Bir diğer adıyla sera taban örtüsü olarak da bilinirler. Su geçirme özelliği ile bir yandan toprağı korurken bir yandan su ve güneş ışığı alımını, nem dengelenmesini de sağlar. Özellikle yabani otlar ile mücadele etmede çok katkı sağlar. Üzerindeki hizalama çizgileri ile tarım arazilerinde nizami bir işlem yapılmasına olanak verir. Ancak ekim ile birlikte kullanılacak bu ürünlerin avantaj ve dezavantajlı özelliklerini bilmek de ürünlerinizin daha verimli olmasını sağlar. 

Sera Taban Örtüsü Ne İşe Yarar

Peyzaj alanlarına, tarım arazilerinde veya inşaatlarda gördüğümüz sera sera taban örtüleri, koruyucu ve verim artırmaya yönelik bir üründür. Tarım arazileri için özellikle zararlı veya yabani otların büyümesi mahsule zarar verebilir. Aynı şekilde peyzaj alanlarında da yetiştirilen bitkilerin bunlardan etkilenmemesi de gerekir. Tüm bunlar dahilinde yabani otlardan koruma, haşere, böcek veya tozlarının yayılmasını önlemek, toprak ısısını korumak gibi ihtiyaçlar için kullanılır. Ayrıca çilek veya domates ekimlerinde de malçlama yapılması ile su, toprak teması engellenir. Bu şekilde de mahsullerin çürümesini önler. 

Sera Taban Örtüsü Fiyatları

Taban örtülerinde çok farklı kullanım alanları söz konusudur. Sektörel farklılık içerisinde aynı zamanda farklı ebatlarda da tercih edilebilirler. Genel olarak bu ürünleri siyah taban örtüsü veya beyaz taban örtüsü çeşitleriyle görüyoruz. Hepsi de UV maddeli olup, istenilen ebatlara göre kesime sahip rulolar şeklindedir. Bu anlamda fiyatları da değişiklik gösterebilir. Kullanımda sahip olduğunuz alan ölçüleri dahilinde Akay Tente’den en iyi taban örtüsü fiyatları ile siparişinizi verebilirsiniz. 

Jüt Taban Örtüsü

Ürünleri incelerken karşınıza çıkacak olan siyah, beyaz seçenekler dışında jüt taban örtüsü de güneşten gelen ışınları yansıtma özelliği gösterir. Bu şekilde de bitkilerin alt taraflarının da ışık almalarını sağlar. Su geçirgenliğinde de suyun eşit oranda toprağa temas etmesini sağlar. Mahsullerin alt kısımlarına su ulaşımını dengeli gerçekleştirir. Ve suyun buharlaşmasını da engeller. Toprağın nem oranını koruması ise özellikle kurak dönemler için fayda sağlar. Kurak dönemlerde bile bu ürün sayesinde toprak verimliliğini istenilen oranda tutulabilir. Toprağa zarar vermeyen madde ile hem ekosistemi destekler hem de mahsul verimliliğini artırır.