Gölgelik File Nasıl Takılır?

Gölgelik File Nasıl Takılır?

Gölgelik File Nasıl Takılır?

 

Gölgelik file takmak zor gibi görünse de aslında doğru parçalar ile kurulumu oldukça pratiktir. Gölgelik file takmak için ihtiyaç duyulan parçalardan ilki file montajı için çelik halat olmaktadır. Fakat bu halatın çok ince olmaması önerilir. Bunların dışında da: file çelik halat gerdirme aleti, file asma kancası, file kanca tutturma dübeli olarak sayılabilir. Bu aparatlar ile gölgelik file takmak kolaydır. Gölgelik fileleri balkonlara, fabrikalara, seralara, bahçelere, hayvan kümeslerine, ağaçların üzerine ya da güneşten ve hayvanlardan korumak istediğiniz herhangi bir alana rahatlıkla takabilirsiniz. Güneşin zararlı UV ışınlarından gölgelik file kullanarak korunmak mümkün olmaktadır. Birçok olumsuz etkiyi büyük oranda azaltmak için kullanışlı bir ekipman olan gölgelik file, aklınıza gelebilecek olan her türlü güvenlik amaçları ile de kullanılabilir. Kaliteli file seçimi ile uzun yıllar kullanmak mümkündür.

 

Gölgelik Nedir?

 

Gölgelik fileler, bahçelerde, balkonlarda ve güneş gören bütün açık alanlarda kullanılabilen ve güneş ışınlarının zararını en az seviyeye indirmeye yarayan oldukça kullanışlı fileler olmaktadır. Cilt kanseri gibi insanın hayatını olumsuz etkileyen hastalıkları tetikleyen zararlı UV ışınları dünya üzerindeki bütün canlılara zarar verebilir ve olumsuz sonuçlara neden olabilir. Güneş ışınları üç farklı çeşit ışınlardan oluşur. Bu 3 çeşit güneş ışınları sırası ile UVA, UVB ve UVC olmaktadır. UVA dalga boyu 315-400NM değerlerindedir. Bu ışınlar cilt yaşlanmasına sebep olur. UVB dalga boyu 280-315NM değerindedir. UVB ışınları güneş yanığına ve cilt kanserine sebep olabilir. UVC dalga boyu ise 200-280NM değerindedir. UVC ışınları en tehlikelidir. Tüm bu ışınlardan korunmayı sağlayan gölgelik adı verilir. Gölgelik file bu zararlı güneş ışınlarından en iyi korumayı sağlayan ürünlerdir. Bahçelerde zararlı güneş ışınlarından korunmak amacıyla veya balkon gibi kişisel alanları korumak için kullanılır.

 

Gölgelik Nasıl Kurulur?

 

Gölgeliklerin oldukça basit ve hızlı kurulumları olmaktadır. Kurban pazarlarında görebilirsiniz. Gölgelikler kısa süre içerisinde kurulup sökülebilir. Birçok farklı mekânda defalarca monte ve demonte edilebilir. Hem güneşten korunmak amacı ile hem de hayvanların uygun şartlarda barınmasını için kullanılabilir. Çok yönlü kullanım amaçları olan gölgeliklerin sağladığı birçok avantaj vardır. Barınma ve korunma gibi amaçlar için yararlanabileceğiniz bu sistemler, büyük ve küçükbaş hayvanların korunması amacıyla sık sık tercih edilen pratik ürünlerdir. Yağmurlu ve karlı havaların yanı sıra güneş ışınlarına karşı koruma sağlar. Gölgelik kuracağınız zemin hiç fark etmemektedir. İstediğiniz alana rahatça kurabilirsiniz. Gölgeliklerin bir diğer özelliği de istediğiniz boyut ve ebatlarda kullanıma açık olmasıdır. Alev yürümez özelliği bulunan gölgelikler her mevsim kullanım için uygundur. Çökme, devrilme ve yıkılma olasılıklarına karşı da emniyetli olmaktadır. 

 

Etiketler: golgelikfile
Ekim 25, 2023
Listeye dön